Tja! Mitt namn är Rezdar

Jag är en tvåbarnspappa på 27 år som älskar att utforska, upptäcka och uppleva världen - och med mitt innehållsskapande vill jag ta med dig på samma resa!

Innehållsskapandet blev som en sorts terapi för att hantera livet

Som svenskfödd till en ensamstående mamma från Syrien, växte Rezdar upp i relativ fattigdom och hade därför höga förväntningar att lyckas akademiskt.

I tidig åldern påvisade han kreativ talang. Redan vid 16-års ålder blev han utbildare i Sveriges största dansskolor och 2019 uppträdde han med det internationellt kända rapnumret på 10 språk – som idag har setts 20 miljoner gånger världen över.

Trots detta, förväntades han att prestera akademiskt. Som en slags terapi, började han producera humorfilmer. Där skämtade han om kulturen och förväntningen att lyckas akademiskt när man växer upp med invandrarbakgrund i Sverige.

Genom sitt skapande visar han nya vägar och möjligheter

Snabbt, insåg han att det var fler som delade hans erfarenheter och snart hade han 100 000 följare på Instagram som tillsammans genom humor, kunde tackla de förväntningarna.

Genom sitt skapande, ville han visa upp möjligheterna som Sverige erbjuder utöver de akademiska och inspirera till ett bredare perspektiv för barn, ungdomar och vuxna – oavsett bakgrund.

Idag, strävar Rezdar efter att bryta nya gränser och nå fler svenskar.

Vare sig det är en film i Amazonas regnskog, på Afrikas savann eller intill Nordpolens glaciärer – så är Rezdars mål att underhålla och inspirera alla till att följa sitt hjärta.